5 کاربرد جالب پوست مرکبات که شما را شوکه می نماید!
به گزارش مجله لیست پیوند، پوست میوه ها عادتا و در برترین حالت برای تهیه کمپوست استفاده می شد اما اخیرا و با توجه به فواید تغذیه ای آن ها کاربردهای خوردنی تری هم پیدا نموده اند. بخش جالب تر اما استفاده در محصولات آرایشی و بهداشتی است.
خشک کردن پوست پرتقال و استفاده از آن در پلوهایی مجلسی مثل مرصع پلو یا شیرین پلو یکی از روش های قدیمی استفاده از پوست پرتقال است اما کارهای بسیار بیشتری هم می توان با پوست مرکبات انجام داد. این روزها اگر نارنگی، پرتقال، لیمو سنگی و انواع دیگری از مرکبات را در دسترس داشتید، پوست آن ها را دور نریزید. به غیر از درست کردن کمپوست، این پوست ها، کاربردهای متنوع تر دیگری هم دارند. در این مطلب از خبرنگاران با کاربرد پوست مرکبات آشنا می شوید.
یک نوشیدنی طعم دار درست کنید
برای اضافه کردن طعم و مزه اضافی به چای، آب و یا نوشیدنی های دم نموده زمستانی، پوست خشک شده لیمو، پرتقال، نارنگی یا سایر مرکبات را بهره ببرید. میوه را پوست بگیرید و بخش سفید تلخ بین پوست و میوه را جدا کنید. آن را به شکل نواری برش بزنید و در یک فضای گرم و نورگیر خشک کنید.
بخش داخلی آن را به سمت بیرون (بالا) قرار دهید تا پوست مرکبات شما خوب ترد گردد. بعد از 2 تا 3 روز محصول نهایی آماده است. اگر فرصت ندارید از یک ورقه روغنی بهره ببرید تا پوست ها را در فر 100 درجه به مدت حدود نیم ساعت حرارت دهید.
آب نبات با پوست نارنگی!
درست کردن ساکاد یا پوست آب نباتی مرکبات راهی آسان برای حفظ و استفاده مجدد از پوست این میوه هاست. استفاده از آن ها در شکلات هم بسیار عالی می گردد. برای این کار ضروری است پوست میوه را بعد از جدا کردن قسمت سفید رنگ و تلخ، بجوشانید و آبکشی کنید. برای آب نبات از شربتی که با نسبت مساوی از آب و شکر تهیه شده بهره ببرید. پوست های مرکبات را داخل شربت بجوشانید تا نرم شوند. آنها را از شربت خارج کنید و اجازه دهید خشک شوند.
پوست های آبکشی شده را می توانید در شکلات مایع بزنید و یک ترکیب بسیار مجذوب کننده و مشهور به دست بیاورید. محصول نهایی یک میان وعده خوشمزه است که برای تزئین دسر یا آبمیوه هم کاربرد دارد.
استفاده در محصولات تمیز کننده خانگی
یک ترکیب طبیعی در پوست مرکبات وجود دارد که یک پاک کننده بسیار موثر است. برای استفاده از آن کافی است به جای مانده پوست لیمو را جمع کنید و در یک شیشه پر از سرکه در یخچال نگهداری کنید. اجازه دهید مخلوط به مدت حداقل دو هفته بماند و هر روز آن را تکان دهید.
مخلوط حاصل را صاف کنید و با نسبت مساوی از آب رقیق کنید تا به عنوان یک افشانه (اسپری) ملایم پاک کننده و خوشبو به کار رود، البته نه روی سنگ ها زیرا اسیدیته مرکبات برای سنگ آسیب زاست.
آتش بازی با مرکبات
پوست پرتقال، به طور شگفت انگیزی، آتشی زیبا و خوشبو ایجاد می نماید. کافی است پوست میوه ها را خشک کنید و داخل آتش بریزید. روغن روی پوست ها آتش را شعله ور می نماید. به جای مانده پوست های خشک شده را در یک کیسه کاغذی نگهداری کنید.
روغن های آرایشی بسازید
پرتقال و نارنگی برای تهیه روغن ها مفیدند. تا جایی که ممکن است بخش سفید پوست را بردارید و اجازه دهید پوست ها برای چند ساعت خشک شوند، به قطعات کوچک برش دهید و در یک شیشه الکل بریزید. شیشه را چند بار در روز - به مدت حداقل سه روز - تکان دهید و بعد از صاف کردن پوست ها اجازه دهید الکل تبخیر گردد. این مرحله حدودا 12 ساعت طول خواهد کشید اما در نهایت شما روغنی از مرکبات خواهید داشت که می توانید مستقیم روی پوست بمالید یا به محصولات داخل حمام اضافه کنید. از این روغن در معطر کردن پخت وپزها هم می توان استفاده کرد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب با این روش دیگر جای پارک خودروی خود را گم نمی کنید! را بخوانید.
منبع: پیام دلتا