طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی و نکاتی طلایی برای پختن آن

به گزارش مجله لیست پیوند، کباب کوبیده یکی از پرطرفدارترین غذاهای اصلی در سراسر جهان است که به راحتی و با رعایت نکاتی کلیدی قابل تهیه است. در این مطلب شما را با طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی و نکاتی طلایی برای پختن آن

از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - کباب کوبیده یکی از غذاهای پرطرفدار و اصیل ایرانی است که در سراسر جهان غذای محبوبی به شمار می آید. اگرچه این کباب به گونه های مختلفی مانند کباب کوبیده بناب، کباب کوبیده در فر، کباب سلطانی، کباب بختیاری و… طبخ می شود، اما در این مطلب قصد داریم تا شما را با طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

انتخاب ترکیب گوشت مناسب برای تهیه کباب کوبیده

کباب کوبیده را می توان از گوشت های مختلفی مانند گوشت گوسفند، گوشت گوساله یا گوشت مرغ تهیه کرد؛ اما آنچه در انتخاب گوشت ماسب برای کباب اهمیت دارد، ترکیب گوشت است.

گوشت گوساله معمولا برای تهیه کباب گزینه مناسب و ایده آلی است. البته به شرط اینکه با قسمت های چرب گوشت گوسفندی ترکیب شده تا چربی گوشت، تامین شود و بافت خشکی نداشته باشد.

بهترین قسمت لاشه گوساله و گوسفند برای چرخ کردن، دم سینه و قلوه گاه است که سفت ترین قطعه لاشه بوده و مخلوط چرخ نموده آن ها برای تهیه کباب کوبیده استفاده می شود. بنابراین برای تهیه یک گوشت چرخ نموده مناسب و کم چرب برای کباب کوبیده، بهتر است که قلوه گاه و دم سینه گوسفند خیلی چرب را با گوشت گوساله دوبار چرخ کنید. بهترین نسبت این دو گوشت برای چرخ کردن 55 درصد گوشت گوساله به 45 درصد گوشت گوسفندی است.

با این توضیحات به سراغ مواد لازم و طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی خواهیم رفت.

طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی

مقدار مواد اشاره شده در جدول زیر برای طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی برای 5 نفر مناسب است. بنابراین اگر تعداد نفرات شما بیشتر یا کمتر است، مواد لازم را به نسبت تغییر دهید.

مواد لازم (برای 5 نفر)
گوشت چرخ نموده1 کیلوگرم
پیاز2 عدد متوسط
گوجه فرنگی4 عدد
نمک، سماق، پودر پابریکابه مقدار کافی

دستور تهیه

1. گوشت مورد نظر را با همان نکاتی که در بالا به آن اشاره شد تهیه کنید. بهتر است برای این که گوشت کباب کوبیده یکدست شود و هنگام سیخ کردن نریزد، آن را حداقل دو یا سه بار به صورت خیلی ریز چرخ کنید. برای این کار بهتر است برای بار اول از سر درشت چرخ گوشت بهره ببرید و در دفعات بعدی از سر ریز آن.

2. پیازها را نیز با رنده کوچک خرد و رنده کنید. هرچه پیازهای شما بیشتر ریز و خرد شود، کباب شما بصورت یکدست تر پخته می شود و یکدستی بافت کباب را ایجاد می نماید. بهتر است برای تهیه کباب کوبیده مجلسی از پیاز قرمز بهره ببرید.

3. یک ظرف مناسب انتخاب کنید؛ پیازهای خرد شده را به همراه نمک، سماق و پودر پابریکا به گوشت ها اضافه کنید و آن ها را بخوبی باهمدیگر ورز دهید تا در یکدیگر ترکیب شوند. ورز دادن باعث می شود تا کباب شما به در هنگام پختن به اصطلاح از سیخ نریزد.

4. بعد از آنکه برای چند دقیقه ترکیب گوشت و پیازها را ورز دادید، دوباره آن ها را با دنده ریز چرخ گوشت چرخ کنید. این کار به لطیف شدن بافت کباب و یکدست تر شدن ترکیب پیاز و گوشت و ایجاد چسبندگی بیشتر یاری می نماید.

5. ترکیب نهایی را برای مدت حداقل 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا به اصطلاح استراحت کند.

6. پس از طی شدن این مدت زمان مایه کباب را از یخچال خارج کنید و دوباره آن را برای چند دقیقه ورز دهید. اگر احساس کردید گوشت شل است در صورت تمایل می توانید کمی پودر مغز نان باگت خشک شده یا آرد سوخاری را به گوشت اضافه کنید و ورز دهید. گوشت شما بعد از ورز دادن آماده سیخ دریافت است. یک کاسه آب برای خیس کردن دست خود کنارتان بگذارید. مقداری از گوشت به انداره یک کف دست برداشته و با آن بازی کنید تا به شکل بیضی شود. سپس از بالای سیخ آغاز به سیخ دریافت کنید و با فشار و ضربه کوچک آرام آرام گوشت را به سمت پایین سیخ راهنمایی نموده و گوشت را مطابق شکل سیخ فرم دهید. سپس برای مدت زمانی دیگر سیخ ها را در یخچال قرار دهید تا به اصطلاح کباب بیات شود.

7. حال به سراغ منقل و زغال ها رفته و یک آتش یکدست و کامل ایجاد کنید. در نظر داشته باشید که اگر ذغال ها بطور کامل آتش نگرفته باشند می توانند در حین پخت کباب ها ایجاد دود نمایند و همچنین در کیفیت پخت نیز تاثیر بگذارند. بنابراین حتما یک آتش کامل بطور که زغال ها کامل سرخ شده باشد، ایجاد کنید. همچین آتش شما نباید شعله دار باشد و فاصله بین کباب ها و زغال ها باید به اندازه ای باشد که کباب ها هم نسوزند و هم خام نمانند.

8. حال سیخ کباب ها را بر روی منقل بگذارید و ابتدا سریع باد بزنید تا گوشت خودش را بگیرد، سپس سیخ ها را به طور مداوم بچرخانید تا کباب شما نسوزد و به صورت یکدست پخته شود. بعد از آماده شدن کباب ها، گوجه ها را سیخ کنید و آن ها را نیز کباب کنید.

کباب شما آماده است؛ کباب کوبیده مجلسی و خوشمزه آماده شده را می توانید به همراه برنج پلویی و یا برنج کته ای یا نان به همراه گوجه کباب شده، پیاز و سبزی ریحان توش جان کنید.

نکات طلایی برای تهیه کباب کوبیده مجلسی

  • بسته به پهنای سیخ خود به مقدار کافی گوشت به سیخ بگیرید. اگر مقدار کمی گوشت به سیخ بگیرید می تواند باعث سوختن کباب شما شود و اگر مقدار زیادی بگیرید می تواند باعث مغز پخت نشدن یا ریختن گوشت روی آتش شود. بنابراین به این نکته توجه کافی داشته باشید.
  • برای جلوگیری از وا رفتن کباب روی آتش بهتر است سیخ های گوشت نموده را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید و قبل از سیخ کردن گوشت، سیخ ها را با مقدار کمی آب نم دار کنید. علاوه بر این استفاده از سفیده تخم مرغ نیز بطور موثری از وا رفتن کباب بر روی آتش جلوگیری می نماید.
  • زرد چوبه ادویه مناسبی برای کباب کوبیده نیست، برای کباب کوبیده مجلسی بهتر است از زعفران غلیظ بهره ببرید.
  • پس از رنده کردن پیازها حتما آب پیاز ها را به دقت بگیرید و پیاز ها را بدون وجود هیچ گونه آبی به گوشت اضافه کنید.
  • مقدار پیاز در کباب باید به اندازه باشد از اضافه کردن پیاز بیشتری خودداری کنید؛ زیرا استفاده از پیاز بیشتر می تواند به شیرین شدن کباب و نامطلوب شدن طعم آن منجر شود.
  • تا می توانید از تخم مرغ، بکینگ پودر، پودر نان آسیاب شده و به خصوص جوش شیرین استفاده نکنید. زیرا طعم واقعی کباب کوبیده را از دست می دهید. همچنین جوش شیرین کباب را تلخ، بکینگ پودر آن را سفت و تخم مرغ بد بو می نماید.

جمع بندی

همانگونه که گفته شد، کباب کوبیده یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که از مخلوط گوشت، پیاز و ادویجات تهیه می شود. کباب کوبیده انواع مختلفی دارد که 4 نوع اصلی آن عبارتند از: کباب کوبیده ساده، کباب کوبیده لقمه ای، کباب نگینی و کباب کوبیده زعفرانی و کباب کوبیده مجلسی. کباب کوبیده گوشت و از محبوب ترین انواع آن می باشند که برای تهیه آن در خانه باید کمی حرفه ای عمل کرد.

منبع: setare.com
انتشار: 12 تیر 1400 بروزرسانی: 12 تیر 1400 گردآورنده: lalink.ir شناسه مطلب: 1061

به "طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی و نکاتی طلایی برای پختن آن" امتیاز دهید

2 کاربر به "طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی و نکاتی طلایی برای پختن آن" امتیاز داده اند | 4.5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی و نکاتی طلایی برای پختن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید