طرز تهیه شریخند؛ دسر زعفرانی هندی، شیخرینی سانسکریت همان شیرینی فارسی است

به گزارش مجله لیست پیوند، شریخند نوعی دسر زعفرانی هندی است که از حدود 400 پیش ازمیلاد نامش به صورت شیخرینی در ادبیات سانسکریت دیده می گردد و شیخرینی همان واژه ای است که امروزه در زبان فارسی به صورت شیرینی تلفظ می گردد.

طرز تهیه شریخند؛ دسر زعفرانی هندی، شیخرینی سانسکریت همان شیرینی فارسی است

این دسر ماست کرم دار لذیذ به علت داشتن هل، زعفران و گلاب با ذائقه ایرانی ها بسیار سازگار است و می تواند همچون بسیاری دیگر از دسرهای ایرانی زعفرانی از جمله بستنی زعفرانی با استقبال خانواده های ایرانی روبرو گردد.

مواد لازم برای 4 نفر

زمان آماده سازی: 12 ساعت

زمان پخت: 5 دقیقه

کالری کل: 188 کیلوکالری

مواد لازم:

500 گرم ماست طبیعی کرم دار (اگر از نوع ماست یونانی باشد بهتر است)

100 گرم شکر زرد یا شکر قهوه ای روشن

زعفران ساییده نشده

4 قاشق غذاخوری شیر داغ

10 دانه هل یا حدود یک هشتم قاشق غذاخوری پودر هل

2 قاشق غذاخوری گلاب

خلال بادام یا خلال پسته برای تزیین

انبه خردشده

طرز تهیه:

زعفران را با شیر داغ مخلوط کنید به مدت 3 تا 4 ساعت نگه دارید.

ماست را داخل دستمال سفره تمیز پارچه ای بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت ماست را به صورت کیسه ای آویزان کنید تا آبگیری گردد (اگر از غلظت ماست مطمئن هستید این بخش را می توانید حذف کنید).

ماست غلیظ شده را از دستمال به کاسه بریزید.

پودر شکر، پودر هل، گلاب و شیرزعفران را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

شریخند را به کاسه های سِرو انتقال دهید.

روی آن را با انبه خردشده، خلال پسته یا خلال بادام تزیین کنید

دسر را قبل از پذیرایی چندساعتی در یخچال نگه دارید تا خوب خنک گردد.

منبع: گردشبان
انتشار: 21 مرداد 1400 بروزرسانی: 21 مرداد 1400 گردآورنده: lalink.ir شناسه مطلب: 1132

به "طرز تهیه شریخند؛ دسر زعفرانی هندی، شیخرینی سانسکریت همان شیرینی فارسی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شریخند؛ دسر زعفرانی هندی، شیخرینی سانسکریت همان شیرینی فارسی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید