طرز تهیه موکاچینو (ترکیب موکا

به گزارش مجله لیست پیوند، اگر هم عاشق قهوه هستید و هم نمی توانید دست رد به سینه شکلات بزنید، پس حتما موکاچینو را امتحان کنید. موکاچینو یکی از انواع نوشیدنی های بر پایه قهوه است که به برترین شکل این دو طعم محبوب را با همدیگر ترکیب نموده است. این نوشیدنی لذیذ را هم می توانید در بیشتر کافه ها پیدا و هم به راحتی در خانه آماده کنید. در ادامه این مطلب از خبرنگاران مگ همراه ما باشید تا شما را با ترکیبات این نوشیدنی شگفت انگیز آشنا کنیم، از تفاوت هایش با موکا بگوییم و در نهایت طرز تهیه موکاچینو را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه موکاچینو (ترکیب موکا

ترکیبات موکاچینو

نام موکاچینو از ترکیب موکا، که نوعی از دانه های قهوه است و کاپوچینو، که یک نوشیدنی محبوب بر پایه اسپرسو است، گرفته شده است. اگرچه منشأ دقیق موکاچینو مورد بحث و آنالیز است، اما در میان بیشتر مردم، اعتقاد بر این است که منشأ این نوشیدنی به ایتالیا، سرزمین قهوه برمی گردد.

موکاچینو از یک قسمت سیروپ شکلات (سس، پودر یا شکلات چیپسی ذوب شده)، یک قسمت اسپرسو، دو قسمت شیر فوم دار، یک لایه غلیظ خامه فرم گرفته (اختیاری) و کمی پودر کاکائو برای تزیین درست می گردد. این نوشیدنی شباهت زیادی به کاپوچینو دارد با این تفاوت که از شکلات نیز بهره برده است.

تفاوت موکا و موکاچینو

خیلی ها ممکن است در ابتدا موکاچینو را با نوشیدنی موکا اشتباه بگیرند، به خصوص که هر دو نوشیدنی حاوی اسپرسو، شکلات و شیر هستند. با این حال، چند تفاوت کلیدی بین آن ها وجود دارد که در ادامه به شما می گوییم.

  • در تهیه موکا از سس شکلات بیشتری استفاده می گردد، بنابراین طعم شکلات در آن غالب است و شیرینی آن بیشتر روی زبان حس می گردد. اما در تهیه موکاچینو به میزان یکسان از قهوه و شکلات استفاده می گردد، بنابراین تلخی اسپرسو بیشتر احساس می گردد.
  • موکا غلظت بیشتری دارد و معمولاً در فنجان های کوچکتر سرو می گردد. اما موکاچینو همچون لاته غلظت کمتری دارد و معمولا در لیوان های بلند سرو می گردد.
  • در تهیه قهوه موکا به طور معمول از فوم شیر کمتری استفاده می گردد. در حالی که در تهیه موکاچینو، یک لایه فوم شیر (کف) ضخیم و نرم به عنوان آخرین لایه روی نوشیدنی را می پوشاند.
  • موکا ریشه تاریخی دارد و نام خود را از قهوه موکا که در کوه های یمن یافت می گردد، گرفته است. درحالی که موکاچینو پیشینه تاریخی ندارد، بلکه یک نوشیدنی مدرن است که از ترکیب موکا و کاپوچینو به وجود آمده است.

اینکه بین این دو نوشیدنی کدام را انتخاب کنید، کاملا سلیقه ای است و به ذائقه شما برمی گردد. اگر هوادار پر و پا قرص شکلات هستید، احتمالا موکا را بیشتر بپسندید. اما اگر در پی یک طعم متعادل بین قهوه و شکلات هستید و وجود فوم شیر در قهوه برایتان مهم است، موکاچینو گزینه بهتری برای شماست. اگر هم به ترکیب قهوه و شیر فوم دار علاقه دارید، می توانید طرز تهیه کاپوچینو حرفه ای در خانه را امتحان کنید.

طرز تهیه موکاچینو

طرز تهیه موکاچینو تقریبا مشابه با طرز تهیه قهوه موکا است. برای درست کردن این نوشیدنی خوشمزه در خانه، به مواد زیر احتیاج دارید:

  • یک شات اسپرسو یا یک فنجان قهوه قوی دم نموده
  • یک فنجان شیر (شیر کامل برای بافت کرمی تر توصیه می گردد)
  • 2 قاشق غذاخوری سس شکلات یا پودر کاکائو
  • شکر یا هر شیرین نماینده دیگر (اختیاری) به میزان دلخواه
  • خامه فرم گرفته (اختیاری) به میزان دلخواه
  • پودر کاکائو یا تراشه های شکلات (برای تزئین) به میزان دلخواه

در ادامه آموزش موکاچینو را به صورت مرحله به مرحله در اختیارتان قرار داده ایم.

  1. قهوه یا اسپرسو را دم نموده و کنار بگذارید.
  2. شیر را روی حرارت ملایم اجاق گاز یا مایکروویو گرم کنید به میزان ای که فقط داغ گردد اما نجوشد.
  3. شیر را با استفاده از فومر یا مخلوط کن آنقدر هم بزنید تا کف شیر تشکیل گردد. در صورت نداشتن فومر و مخلوط کن می توانید شیر را داخل یک شیشه بریزید و آنقدر تکان دهید تا کف شیر تشکیل گردد.
  4. سس شکلات یا پودر کاکائو را به شیر اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  5. در صورت تمایل شکر یا شیرین نماینده را نیز به شیر اضافه کنید.
  6. قهوه یا اسپرسو را داخل یک لیوان بزرگ بریزید.
  7. مخلوط شیر شکلاتی را روی قهوه یا اسپرسو بریزید.
  8. در صورت دلخواه روی موکاچینوی خود را با یک لایه خامه فرم گرفته بپوشانید و با پودر کاکائو یا تراشه های شکلات آن را تزئین کنید.

ارزش غذایی موکاچینو

ارزش غذایی یک فنجان موکاچینو (حدود 240 میلی لیتر) به طور تقریبی به توضیح زیر است:

  • کالری: حدود 290 کالری
  • چربی: 13 گرم
  • کلسترول: 45 میلی گرم
  • سدیم: 190 میلی گرم
  • پروتئین: 9 گرم

همانطور که مشاهده می کنید، موکاچینو یک نوشیدنی پرکالری محسوب می گردد که علت این امر، وجود شیر، سس شکلات و گاهی خامه در آن است. بعلاوه، میزان چربی و کلسترول آن نیز قابل توجه است. اگر می خواهید کالری و چربی موکاچینو را کاهش دهید، می توانید تغییرات کوچکی در طرز تهیه آن ایجاد کنید. به عنوان مثال می توانید:

  • به جای شیر کامل، از شیر کم چرب یا شیر بدون چربی بهره ببرید.
  • میزان سس شکلات را کاهش دهید.
  • از شکر استفاده نکنید یا در عوض از شیرین نماینده های طبیعی مانند عسل بهره ببرید.
  • از اضافه کردن خامه فرم گرفته به موکاچینو خودداری کنید.

البته ناگفته نماند که در میان انواع قهوه ها، موکاچینو به علت استفاده از شیر و شیرین نماینده ها کافئین پایین تری (حدود 40 تا 60 میلی گرم در یک فنجان) دارد. از این رو می توانید این نوشیدنی را در هر زمان از روز و حتی شب ها نیز بنوشید، بدون اینکه نگران بی خواب شدن خود شوید.

در نهایت؛ موکاچینو یکی از بر پایه قهوه است که طعم تلخ اسپرسو را با شیرینی شکلات ترکیب می نماید و از شدت تلخی آن می کاهد. این نوشیدنی لذیذ با سس شکلات، شیر فوم دار و اسپرسو تهیه می گردد و در اغلب مواقع نیز با خامه فرم گرفته و تراشه های شکلات تزئین می گردد (بعضی کافه ها ممکن است بدون خامه آن را درست نمایند).

تنوع در تهیه موکاچینو بسیار زیاد است و هر فرد می تواند با توجه به سلیقه خود به آن طعم های دلخواه را اضافه کند. بعضی افراد به جای سس شکلات، از پودر کاکائو یا شکلات تلخ استفاده می نمایند و عده ای دیگر برای افزودن عطر و طعم بیشتر، کمی دارچین یا جوز هندی به آن اضافه می نمایند. بنابراین ممکن است در کافه های مختلف طعم موکاچینو کمی متفاوت باشد.

منبع: kahwati | therestaurantauthority

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1404 گردآورنده: lalink.ir شناسه مطلب: 1809

به "طرز تهیه موکاچینو (ترکیب موکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه موکاچینو (ترکیب موکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید