طرز تهیه ترشی مخلوط به چند روش ساده و فوری

به گزارش مجله لیست پیوند، ترشی با هر غذایی می چسبد! به همین علت در سفره های اصیل ایرانی معمولا چند مدل ترشی هم به چشم می خورد. بین ترشی ها، ترشی مخلوط پرطرفدارتر است؛ چون ترکیبی ست از سبزیجات و ادویه های خوش عطر که در کنار هم یک طعم منحصربه فرد را رقم می زنند. برای درست کردن ترشی مخلوط باید یکسری نکات را رعایت کرد تا نتیجه کار همان قدر خوشمزه گردد که انتظارش را دارید. همراه ما باشید که می خواهیم در این مطلب از خبرنگاران مگ طرز تهیه ترشی مخلوط را به شما آموزش دهیم و فوت وفن های مهم آن را بگوییم.

طرز تهیه ترشی مخلوط به چند روش ساده و فوری

طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی فوری

برای درست کردن این مدل ترشی، ابتدا مواد زیر را آماده کنید:

مواد لازممقدار
گل کلم1 عدد میانه
هویج4 عدد بزرگ
ساقه کرفس1 عدد
خیار5 عدد
سیب زمینی ترشی4 عدد
پیاز4 عدد کوچک
سیر1 بوته
فلفل تند4 عدد
سبزی ترشی200 گرم
تخم گشنیزبه مقدار کافی
سیاه دانه و زردچوبهبه مقدار کافی
نمک و آویشنبه مقدار لازم
سرکه و آب جوشیدهبه مقدار مساوی

طرز تهیه ترشی مخلوط زرد رنگ: برای درست کردن این ترشی مراحل زیر را قدم به قدم پیش بروید:

مرحله اول: گل کلم را به مقدار های دلخواه برش بزنید، سپس آن ها را بشویید، آبکش کنید و اجازه دهید تا آب اضافی آن به طور کامل خارج گردد.

مرحله دوم: حالا خیارها را بشویید و آن را به صورت حلقه ای یا هر شکلی که دوست دارید، برش بزنید. پس از آنکه هویج ها را شستید، پوست شان را بگیرید و آن ها را هم به مقدار دلخواه برش بزنید. حالا پوست پیازها را بگیرید و آن ها را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. سیب زمینی ترشی را نیز به مقدار دلخواه برش بزنید.

مرحله سوم: ساقه کرفس را جدا کنید، بشویید و آن را به مقدار های کوچکتر برش بزنید. بهتر است سایز تمام مواد ترشی با هم یکدست باشد تا در آخر ترشی ظاهر بهتری پیدا کند.

مرحله چهارم: پوست سیرها را بگیرید، سپس آن ها را بشویید و به صورت بسیار ریز برش بزنید. اگر می خواهید حبه های سیر داخل ترشی خودشان را نشان دهند، می توانید آن ها را خرد نکنید و درسته بیندازید. پس از آن فلفل را به شکل حلقه ای برش بزنید.

مرحله پنجم: در یک ظرف بزرگ همه این مواد را با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست گردد. حالا به سراغ سبزی ترشی بروید. سبزی را بشویید، سپس آبکش کنید تا آب اضافی آن خارج گردد. حالا روی یک تخته گوشت سبزی ها را به صورت ریز ساطوری کنید. همه مواد ترشی باید بدون آب و خشک باشد.

مرحله ششم: سبزی را به مواد ترشی اضافه کنید؛ همه مواد را خوب هم بزنید تا سبزی کاملا با مواد ترشی ترکیب گردد. حالا سیاه دانه را بریزید و تخم گشنیز را به آن اضافه کنید. نمک و زردچوبه را هم بریزید و همه مواد را خوب هم بزنید.

مرحله هفتم: یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی بردارید؛ آن را خوب تمیز کنید و با یک دستمال کاملا خشک نمایید. مخلوط ترشی را داخل ظرف بریزید و پر کنید. سپس آب را بجوشانید و اجازه دهید تا کاملا خنک گردد. حالا سرکه را با آب جوشیده مخلوط کنید و آن را روی ترشی ها بریزید تا سطح آن را کاملا بپوشاند.

مرحله هشتم: با برگ کرفس روی ترشی را بپوشانید تا از کپک زدن آن جلوگیری کند. یک نایلون فریزر را روی درب ظرف بگذارید و آن را محکم ببندید تا هیچ هوایی واردش نگردد. در آخر ترشی را در یک جای خنک بگذارید تا به مدت 15 تا 20 روز بماند و جا بیفتد.

نکته: ترشی نباید در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرد؛ چون با این کار خیلی زود خراب می گردد.

طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی به همین سادگی ست. فقط کافی ست نکات مهم را رعایت کنید تا در نهایت یک ترشی خوشمزه درست نمایید.

اگر طرز تهیه ترشی مخلوط ریز را می خواهید، کافی ست همه مواد را تا مقدار دلخواه ریز کنید؛ اما می توانید مراحل درست کردن آن را دقیقا طبق دستور بالا پیش ببرید.

سریع ترین روش تهیه ترشی ربی (مشهدی) خوشمزه

طرز تهیه ترشی مخلوط پخته

در ادامه می خواهیم طرز تهیه ترشی مخلوط فوری و پخته شده را آموزش دهیم؛ برای کسانی که وقت کافی ندارند و می خواهند ترشی شان خیلی زود آماده گردد. این مدل ترشی بسیار خوشمزه است و کنار غذاهای مختلف می توان آن را سرو کرد. برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازممقدار
گوجه10 عدد
ساقه کرفس200 گرم
فلفل دلمه ای رنگی (قرمز، سبز، زرد)از هرکدام 1 عدد
بادمجان2 عدد
هویج1 عدد
خیار2 عدد
گل کلم1/4 یک گل کلم کوچک
سبزی خشک (ترخون، ریحان، گشنیز و نعنا)از هرکدام 2 قاشق غذاخوری
سرکه قرمز3 لیوان
نمک، فلفل و زردچوبهاز هرکدام 1 قاشق غذاخوری
سیاه دانه2 قاشق غذاخوری
ادویه کاری1 قاشق غذاخوری

آموزش ترشی مخلوط خانگی:

مرحله اول: تمامی مواد را به خوبی بشویید، کرفس، بادمجان، هویج، فلفل دلمه ای، گل کلم و خیار را به صورت نگینی و خیلی ریز خرد کنید. حالا همه این مواد را در قابلمه بزرگ بریزید و آن را کنار بگذارید. گوجه ها را خوب بشویید و در یک قابلمه دیگر بریزید. حالا تا نصف همین قابلمه را از آب پر کنید تا گوجه ها بپزند. سپس آن را داخل یک کاسه بریزید.

مرحله دوم: سبزی خشک، ادویه و سیاه دانه را به گوجه اضافه کنید و با گوشت کوب برقی یا دستگاه غذاساز چند دقیقه بزنید تا یک سس خوشمزه به دست بیاید. حالا این سس را داخل قابلمه روی سایر مواد ترشی بریزید و 3 لیوان سرکه به آن اضافه کنید.

مرحله سوم: در این مرحله قابلمه حاوی ترشی را روی اجاق گاز قرار دهید و زیر آن را کم کنید. وقتی ترشی به حالت ریزجوش رسید، اجازه دهید چند دقیقه بماند و سپس حرارت را خاموش کنید. بگذارید تا ترشی کاملا از حرارت بیفتد. حالا آن را داخل شیشه های تمیز و خشک بریزید، درب آن را محکم ببندید و در یخچال بگذارید. می توانید این ترشی خوشمزه را روز بعد همراه غذایتان میل کنید.

طرز تهیه ترشی مخلوط بادمجان و گل کلم به همین سادگی ست. پس اگر مهمان دارید و دل تان یک ترشی سریع و خوشمزه می خواهد، می توانید از این دستور یاری بگیرید.

طرز تهیه ترشی مخلوط با رب انار و تمر هندی

تا اینجا درست کردن ترشی مخلوط را به چند روش مختلف یاد گرفتید. حالا در این قسمت می خواهیم یک روش کاملا متفاوت را به شما آموزش دهیم؛ با این روش ترشی مخلوطی درست می کنید که عطر و طعمش با تمام ترشی هایی که تا الان خورده اید، فرق دارد. برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازممقدار
گل کلم500 گرم
کرفس200 گرم
هویج200 گرم
سیر5 حبه
سبزی معطر تازه (مرزه، شوید، گشنیز، جعفری)1 لیوان
تمر هندینصف بسته
رب انار2 قاشق غذاخوری
سرکه کاراملی1/5 لیوان
نمک، پودر تخم گشنیز و فلفل سیاهبه مقدار کافی
فلفل قرمز و سیاه دانهبه مقدار کافی

طرز تهیه ترشی مخلوط خوشمزه: اگر می خواهید این ترشی خوشمزه را آماده کنید، بر طبق مراحل زیر پیش بروید:

مرحله اول: ابتدا گل کلم را به ابعاد ریز تقسیم کنید، سپس آن را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج گردد. حالا کرفس، هویج و سیر را پس از شستن به ابعاد ریز تقسیم کنید و همه مواد را داخل یک کاسه بریزید. سبزیجات را بشویید و درون یک آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. حالا روی یک تخته تمام سبزی ها را به صورت ریز خرد و به کاسه اضافه کنید.

مرحله دوم: تمر هندی را با سرکه کارملی مخلوط و از صافی رد کنید تا یک عصاره خوش طعم به دست بیاید. حالا رب انار را با این عصاره ترکیب کنید و مقداری نمک بریزید. در نهایت این ترکیب را روی مواد ترشی داخل کاسه بریزید.

مرحله سوم: مقداری تخم گشنیز، فلفل سیاه، فلفل قرمز و سیاه دانه به کاسه اضافه کنید و به یاری دو قاشق به خوبی هم بزنید تا عطر و طعم همه مواد با هم ترکیب گردد.

مرحله چهارم: حالا این ترکیب را درون یک ظرف دربسته بریزید و درب آن را محکم ببندید. ترشی را به مدت 7 الی 8 روز در محیط آشپزخانه بگذارید تا جا بیفتد و پس آن در کنار انواع غذاهایتان سرو کنید.

اگر طرز تهیه ترشی مخلوط بازاری را می خواهید، می توانید با توجه به ذائقه خود یکی از روش های بالا را برای درست کردن ترشی انتخاب کنید. فقط کافی ست همه نکات را رعایت نمایید تا ترشی شما هم به خوشمزگی ترشی های بازاری گردد.

طرز تهیه ترشی مخلوط قرمز

مواد لازممقدار
گوجه فرنگی3 عدد میانه
فلفل دلمه ای قرمز1 عدد
فلفل سبز تند2 عدد
بادمجان2 عدد
کلم قرمز¼ یک کلم میانه
هویج2 عدد
سیر5 حبه
سرکه سفید1 پیمانه
نمکبه مقدار لازم
شکر3 قاشق غذاخوری
آویشن1 قاشق چایخوری
زردچوبه1 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاهنصف قاشق چایخوری

آموزش ترشی مخلوط:

مرحله اول: ابتدا تمامی مواد تشکیل دهنده ترشی را بشویید و خرد کنید. بادمجان و هویج را می توانید به صورت نگینی یا خلالی برش بزنید. حالا همه این مواد را به همراه ادویه ها داخل یک قابلمه بریزید و شکر و آویشن را هم اضافه کنید.

مرحله دوم: سرکه را به این مخلوط اضافه نمایید و اجازه دهید همه مواد به مدت 10 دقیقه روی حرارت بماند تا کمی پخته گردد. البته دقت کنید که سبزیجات باید ترد بماند و خیلی پخته نگردد. در این مرحله سیر خرد شده هم بریزید و اجازه دهید چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند. پس از پختن، اجازه دهید ترشی خنک گردد. سپس آن را در شیشه های تمیز و خشک بریزید و درب آن ها را محکم ببندید.

نکته: ترشی را در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید. معمولاً بعد از یک یا دو هفته، طعم ترشی به خوبی جا می افتد و آماده مصرف می گردد.

طرز تهیه ترشی مخلوط بندری

ترشی بندری، یک ترشی تند و پرطرفدار است که از نواحی جنوبی ایران می آید. برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازممقدار
فلفل دلمه ای قرمز2 عدد
فلفل سبز تند6 عدد
گوجه فرنگی3 عدد
بادمجان2 عدد
هویج2 عدد
کلم قرمز¼ عدد
سیر4 حبه
سرکه سفید یا سرکه سیب1 پیمانه
نمکبه مقدار لازم
پودر زردچوبه1 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاهنصف قاشق چایخوری
پودر آویشن1 قاشق چایخوری
پودر دارچیننصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:

مرحله اول: فلفل دلمه ای، بادمجان، فلفل سبز، گوجه فرنگی، هویج و کلم قرمز را به صورت ریز خرد کنید. سپس اجازه دهید تا با مقداری سرکه به مدت 15 دقیقه روی حرارت بماند و بجوشد. سیر را در مواد ترشی رنده کنید و ادویه ها را هم در همین مرحله اضافه نمایید. در صورت تمایل می توانید سبزیجات معطر هم در ترشی بریزید.

مرحله دوم: بعد از پختن، اجازه دهید ترشی کمی خنک گردد. سپس آن را در شیشه های تمیز و خشک بریزید و درب آن ها را محکم ببندید.

طرز تهیه انواع ترشی تابستانی با میوه های فصلی

طرز تهیه ترشی مخلوط شیرازی

اگر ترشی تند دوست ندارید، ترشی مخلوط شیرازی برای تان برترین گزینه است. برای درست کردن آن به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازممقدار
گل کلم1 عدد
هویج1 کیلوگرم
کرفس1 عدد
خیار بوتهنیم کیلوگرم
سیب ترشینیم کیلوگرم
بادمجان4 عدد
فلفل شیرین5 عدد
موسیر1 بوته
زردچوبه و نمکبه مقدار لازم
سرکه2 لیوان
آب جوشیده1 لیوان

طرز تهیه:

همه مواد ترشی را به مقدار درشت برش بزنید. برای این ترشی فقط به ساقه های کرفس احتیاج دارید. بادمجان را جداگانه در آب جوش به مدت 5 دقیقه بجوشانید و آب آن را بگیرید. در یک ظرف تمام مواد را با هم مخلوط کنید؛ نمک و زردچوبه را بریزید و به خوبی تمام مواد را مخلوط نمایید. حالا ترشی را در شیشه ای تمیز و خشک بریزید و به ازای هر دو لیوان سرکه، یک لیوان آب جوشیده سرد اضافه کنید. تا جایی که ترکیب آب و سرکه روی مواد ترشی را بگیرد. حالا درب آن را محکم ببندید و اجازه دهید تا در یک جای خنک به مدت یک هفته بماند تا جا بیفتد.

طرز تهیه ترشی لیموترش با پوست: 5 روش ساده اما خوشمزه!

جمع بندی نکات

در این مطلب طرز تهیه ترشی مخلوط را به چند روش ساده و فوری آموزش دادیم و گفتیم که چگونه می توانید یک ترشی خوش عطر و طعم درست کنید. فصل پاییز معمولا برترین فصل برای درست کردن انواع ترشی است و شما می توانید با توجه به ذائقه خود چند مدل از این ترشی ها را آماده نمایید تا همواره در کنار غذاهایتان سرو کنید. اندازه تندی ترشی ها را هم می توانید با توجه به سلیقه تان تغییر دهید.

سوالات متداول

1. سبزی ترشی شامل چه سبزی هایی است؟

سبزی ترشی شامل جعفری، شوید، مرزه، گشنیز و ترخون است.

2. برترین مکان برای نگه داشتن ترشی کجاست؟

اگر حجم ترشی کم باشد، برترین مکان برای نگه داشتن آن داخل یخچال است. در غیر این صورت باید ترشی را در جایی قرار دهید که رطوبت کمی دارد و نور مستقیم خورشید به آن نمی تابد.

3. چرا باید تمام مواد ترشی خشک و بدون رطوبت باشد؟

چون در غیر این صورت ترشی تان خیلی زود کپک می زند.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 30 شهریور 1403 بروزرسانی: 30 شهریور 1403 گردآورنده: lalink.ir شناسه مطلب: 1705

به "طرز تهیه ترشی مخلوط به چند روش ساده و فوری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی مخلوط به چند روش ساده و فوری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید