IPL چیست و چه کاربردی دارد؟

به گزارش مجله لیست پیوند، IPL دستگاه های Light Base هستند که به دلیل ارائه تنوعی از طول موج های گوناگون برای برطرف موهای زائد، جوان سازی، درمان آکنه و... استفاده می گردند.

IPL چیست و چه کاربردی دارد؟

IPL چیست؟

آی پی ال intense pulse light یعنی سیستم های نور شدید پالسی. در اصل لیزر نیست بلکه فلش لامپ های زنون هستند که نور چند طول موجی و non coherent ایجاد می نمایند که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد و می توان با گزینش فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف تعیین را بدست آورد. دستگاه IPL روش محبوبی جهت برداشتن موهای زائد و جوان سازی پوست و روشن نمودن لکهای صورت وهم چنین آثار سطحی جوش های صورت (آکنه) می باشد.

دستگاه IPL لیزر نیست اما کارایی و عملکرد مشابه دارد. آی پی ال ارزانتر است و سریعتر عمل می نماید.

دستگاه IPLبا پالس نوری شدید جهت حذف موهای صورت، پاها، پشت و پوبیس بصورت آرام و بی خطر استفاده می گردد. پالس های نوری با تمرکز روی فولیکول موها موجب ایجاد گرما و تخریب آن ها بدون سوختگی و یا آسیب به پوست می شوند. دستگاه حذف موی IPL سریع وکاملا بدون درد است. عوارض جانبی کم است ولی می تواند شامل قرمزی و تورم در محل درمان باشد که به سرعت برطرف می شوند.

کاندیدهای مناسب جهت IPL افراد دارای پوست روشن و موی تیره می باشند، زیرا IPL پیگمان درون فولیکول مو را مورد هدف قرار می دهد. تعداد زیادی از مردم تجربه حذف موهای زائد به صورت کامل توسط این روش را دارند، اگر موها دوباره رشد نمایند به صورت نازک و ظریف خواهند بود.

موارد کاربرد IPL

  • درمان دائمی موهای زائد
  • پوستهای خشک با چروک ریزسطحی و جوانسازی پوست
  • افرادی که قرمزی پوست گونه و بینی دارند.
  • آکنه های ملتهب و قرمز
  • پوستهای چرب با منافذ باز
  • قرمزی پس از بهبود جوش
  • کک ومک وآسیب های پوستی ناشی از آفتاب
  • روزاسه
  • تلانژکتازی (ضایعات عروقی)
  • اسکارهای (فرورفتگی) ناشی از جوش
منبع نوری IPL با استفاده از نور و گرما باعث نابودی جای آکنه و اسکار می گردد این تکنولوژی که به فن آوری LHE معروف است روش نوینی در درمان آکنه محسوب میگردد. در یک آنالیز که بر روی 20 نفر انجام شد حدود 85 درصد بیماران بهبود بیش از 50 درصد ضایعات آکنه را پس از 4 هفته لیزر IPL ذکر کردند. در یک آنالیز دیگر که بیماران 5 جلسه لیزر به فاصله 2 هفته داشتند بهبود حدود 70 درصد را در ضایعات التهابی و غیرالتهابی جوش صورت مشاهده شد. از طرف دیگر لیزر IPL در درمان قرمزی بعد از درمان آکنه نیز بسیار موثر است.برای از بین بردن قرمزی بعد از آکنه شاید یک جلسه IPL نیز کافی باشد.

IPL یک روش غیرتهاجمی برای درمان آسیب های پوستی ناشی از آفتاب و پیری پوست می باشد بدون اینکه آسیبی به سطح پوست برساند. طول موج خاصی از IPL به طور انتخابی، عروق مویرگی متسع پوست و لکه های قهوه ای ناشی از آفتاب را از بین می برد به علاوه حرارت ایجاد شده در پوست سبب بازسازی کلاژن و سفت تر شدن پوست از عمق می گردد.

IPL به تنهایی جهت درمان ضایعات رنگ پوست، برطرف قرمزی سطح پوست و جوانسازی پوست به کار می رود. جلسات درمانی آن متعدد از جلسه 3 تا 6 جلسه است که با فاصله 32 تا 4 هفته انجام می گردد. IPL جهت درمان مویرگ های باز پوست که باعث قرمزی پوست می گردد، لکه های پیگمایی پوست، منافذ باز پوست، چروک ریز، بزرگی غدد چربی پوست، جوش صورت و برخی از اسکارها مفید می باشد. IPL عوارض چندانی ندارد. مختصر قرمزی در محل IPL ایجاد می گردد که طی چند ساعت بعد از بین می برد. در برخی موارد که بیمار کک مک تیره داشته باشد ممکن است دلمه کوچکی روی این لکه ها بسته گردد که طی چند روز بعد خود به خود می افتد و کک مک ها را کم رنگ تر می نماید. هم چنین جهت بهبود اسکارها و فرورفتگی های پوستی و تنظیم ترشح چربی و منافذ پوست می گردد.

نحوه کار IPL

یک محفظه فلزی که در داخل آن، یک دستگاه الکترونیک هوشمند، و یک لامپ فراوری نماینده نور پالسی شده شدید (فیلترشده ضربانی) که طول موجهای ایجاد شده توسط لامپ را به طرف هدف مورد نظر شلیک می نماید، در آن تعبیه شده است. یک سیستم ایجاد نماینده برودت و سرما که با ایجاد سرما در محل درمان، مانع از ایجاد التهاب، تورم، قرمزی یا زخم روی پوست شده و توسط این سیستم سرمایش، اپیدرم پوست از حرارت ایجاد شده توسط IPL محافظت می گردد. دامنه طول موج های این نور فیلتر شده ضربانی توسط لامپ یاد شده در گستره وسیعی بوده و پخش و توزیع این طول موج ها از حوالی نور قابل رویت تا نور مادون قرمز ادامه می یابد و طیف آن از 300 تا 1200 نانومتر است.

مجله خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 5 بهمن 1399 بروزرسانی: 5 بهمن 1399 گردآورنده: lalink.ir شناسه مطلب: 770

به "IPL چیست و چه کاربردی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "IPL چیست و چه کاربردی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید