طرح طیب غذای دانشگاه های استان تهران را تأمین می نماید، اخذ مجوز آزمایشگاه های تحقیقاتی و انعقاد 24 طرح پژوهشی
به گزارش مجله لیست پیوند، رئیس مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی ورامین - پیشوا گفت: طرح طیب از دستاوردهای دانشگاه در تأمین غذا برای همه واحدهای دانشگاهی است و با راه اندازی آشپزخانه مرکزی در ورامین برای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران غذا تأمین می کنیم.
اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات شرایط سنی تحصیل در کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی مدارو، کالج ها و دانشگاه های کانادا انتخاب کنید.
گروه استان های خبرگزاری خبرنگاران- حسین عقابی؛ مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین که سال 94 با هدف استفاده از فناوری های نوین در زمینه فراوری غذای سالم راه اندازی شد، اقدامات مناسبی در این راستا انجام داده و دستاوردهای خوبی داشته است.
اجرای طرح خود ارزیابی آزمایشگاه ها و مرکز تحقیقات فناوری غذای سالم
شمارش معکوس شروع کار مجتمع آموزشی، تحقیقاتی و فراوریی غذای طیب
اخذ مجوز برای آزمایشگاه های تحقیقاتی و برگزاری استارت آپ کشاورزی و امنیت غذایی، تکمیل مواد شیمیایی مورد احتیاج برای آزمایش های غذایی و امنیت غذایی و انعقاد تفاهم نامه سه جانبه با سازمان نظام مهندسی و ... ازجمله دستاوردها و اقدامات مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین است.
خبرنگار خبرگزاری خبرنگاران به همین مناسبت و به منظور تشریح فعالیت ها و دستاوردهای مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین با علیرضا شهاب لواسانی، رئیس این مرکز تحقیقاتی مصاحبه نموده است که باهم می خوانیم.
خبرنگاران: تا به امروز چه فعالیت هایی در مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین صورت گرفته و دستاورد یا دستاوردهای ایجاد این مرکز از ابتدا تا به امروز چه بوده است؟
شهاب لواسانی: نخستین و مهم ترین دستاوردی که در مرکز تحقیقاتی فناوری نوین غذای سالم داشتیم، اخذ مجوز برای آزمایشگاه های تحقیقاتی بوده که در حاشیه این مجوز با شهرک های صنعتی و کارخانه های مختلف قرارداد خواهیم بست تا منبع درآمدی برای دانشگاه باشد و به دانشجویان خود هم خدمات ارائه کنیم.
تجهیز آزمایشگاه ها و تکمیل مواد شیمیایی مورد احتیاج برای آزمایش های غذایی و امنیت غذایی هم از دیگر اقدامات بسیار مهم این مرکز تحقیقاتی بوده است.
با در نظر دریافت اینکه این امکان سنجی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا وجود دارد که بتوانیم در فراوری قارچ خودکفا باشیم با کوشش متخصصان اقدامات و زیرساخت های لازم صورت گرفته که فراوری قارچ و بذر هم داشته باشیم.
در واحد دانشگاهی ورامین - پیشوا مزرعه های پسته، ذرت و جو وجود دارد که نخستین برداشت پسته صورت گرفته و به سایر واحدهای دانشگاهی هم عرضه نموده ایم. در زمینه ذرت و جو هم سطح برداشت آنها بسیار قابل توجه است و حدود 100 تن در هکتار محصول برداشت می کنیم که می توانیم برای گاوداری های دانشگاه در بخش دامپروری از آنها استفاده کنیم.
انعقاد 24 طرح پژوهشی
نکته بعد طرح های برون دانشگاهی است که تا به امروز 24 طرح پژوهشی در قالب طرح های برون دانشگاهی با اداره آبفا منعقد نموده ایم که ازنظر عددی رقم قابل توجهی محسوب می گردد و می تواند درآمد قابل توجهی را به دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا تزریق کند.
برنامه ای نیز برای مدرسه عالی مهارت داریم که به دلیل شیوع بیماری کرونا مجبور هستیم بعضی از این دوره ها را به صورت وبینار در خدمت متقاضیان باشیم.
مجوز نخستین و مهم ترین استارت آپ کشاورزی و امنیت غذایی سال گذشته از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران گرفته شد. همه تسهیلات و امکاناتی که احتیاج بود برای برگزاری باشکوه این استارت آپ تهیه شد و دوره های آموزشی و حتی کارگاه های آموزشی را برگزار کردیم که برای 14 تا 16 اسفند 98 این استارت آپ باید برگزار می شد؛ اما به دلیل ممنوعیت برگزاری سمینارها و همایش ها توسط ستاد ملی مقابله با کرونا این استارت آپ ها برگزار نشد و جزء برنامه های اصلی دانشگاه است که به محض اینکه شرایط تهران سفید گردد در پاییز 99 آن را برگزار کنیم.
برگزاری دومین سمینار ملی غذا و امنیت غذایی را در نظر داشتیم که آن هم در پاییز به محض اینکه شرایط ایده آل گردد، برگزار خواهیم کرد. تفاهم نامه ای هم با سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران که بسیار برای ما حائز اهمیت است و دستاورد قابل توجهی دارد، منعقد کردیم.
تأمین غذای واحدهای دانشگاهی تهران
با توجه به اینکه جمعی از فارغ التحصیلان کشاورزی در سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران عضویت دارند، تفاهم نامه ای با این سازمان منعقد کردیم که برای کارهای تحقیقاتی امکانات آزمایشگاهی و نیروهای زبده مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین را در اختیار خبرنگارانن قرار دهیم و هم به صورت طرح پژوهشی مسائل خبرنگارانن را در آزمایشگاه های مجهز این مرکز انجام داده و نتایج آن را در اختیار قرار دهیم.
طرحی به نام طرح طیب که در استان تهران مطرح شد، جزء دستاوردهای بسیار خوب دانشگاه آزاد اسلامی در تأمین غذا برای همه واحدهای این دانشگاه است که برای این طرح مجوز اخذ شده و بودجه را تأمین نموده ایم تا بتوانیم آینده نزدیک با راه اندازی آشپزخانه مرکزی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا برای همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران تأمین غذا کنیم.
خبرنگاران: آیا در دوران کرونا مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیروز به فراوری محصول در مبارزه با این ویروس شده است؟
شهاب لواسانی: قبل از تعطیلات نوروز با همکاری اعضای هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین که خود نیز فراوریکننده بودند، توانستیم سه محصول فراوری کنیم. ژل ضدعفونی کننده جزء نخستین محصولاتی بود که در این واحد دانشگاهی فراوری شد. مواد شوینده، پاک کننده، آنتی باکتریال و الکل مورد احتیاج برای ساخت فرمولاسیون محلول ها و ژل های ضدعفونی کننده سه محصول آزمایشگاه تحقیقاتی این دانشگاه است.
خبرنگاران: چه مقدار از این محصولات فراوری شده است؟
شهاب لواسانی: با ظرفیت پایین و حدود دو تن شروع شد؛ اما به طور کلی این محصولات را به صورت آزمایشگاهی فراوری کردیم. همه این محصولات مجوز لازم را اخذ نموده اند. بیشتر کوشش می کنیم که ظرفیت فراوری را بالا ببریم. هنوز به مرحله تجاری سازی نرسیده و اکنون جزء دستاوردهای مرکز تحقیقات است. امکان سنجی شده و جای مشخصی برای فراوری آنها در نظر گرفته و دستگاه های مورد احتیاج را تأمین نموده ایم و به زودی ظرفیت فراوری را بالا می بریم تا بتوانیم به عرضه عمومی برسانیم. در حقیقت اکنون پروتوتایپ(پیش نمونه، طرح و الگوی اولیه) این محصولات را انجام داده ایم.
4121/4062/پ
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا