آشنایی با لذیذ ترین غذاهای خیابانی و محلی استانبول (تور ارزان استانبول)
به گزارش مجله لیست پیوند، غذاهای خیابانی و محلی استانبول رابیشتر بشناسید
در این مقاله از وب سایت مجله گردشگری خبرنگاران شما را با برترین غذاهای خیابانی و محلی استانبول ترکیه آشناخواهیم کرد پس در ادامه با ما همراه باشید تا با این غذاها بیشتر آشنا شوید.
بهترین تجربه سفر را با تور ارزان استانبول در خاطراتتان ثبت کنید. از استانبول زیبا دیدن کنید و لحظات زیبایی را در این شهر تاریخی و تفریحی بگذرانید.
مختصری درباره شهر استانبو بدانید :
شهر سرزنده استانبول برای بسیاری از آدمها پر از خاطره است و با لبخند و برقی در نگاهشان از این شهر یاد می نمایند. در کوچه پس کوچه های این شهر می توانید به مکان های فوق العاده ای برسید، مکان ها و بناهایی که از دوران بسیار قدیم به جا مانده و محبوب بسیاری از گردشگران هستند
استانبول (به ترکی استانبولی: İstanbul) یا قسطنطنیه بزرگ ترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و مالی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره واقع شده است. تنگهٔ بسفر دو قارهٔ آسیا و اروپا را ازیکدیگر جدا می نماید و استانبول تنها شهر بزرگ دنیا است که در دو قاره واقع شده است. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است
برترین فصل سفر به استانبول
شهر استانبول در نیم کره شمالی در نزدیکی دریای مرمره واقع شده و در نتیجه تحت تأثیر اقلیم های متنوعی چون اقیانوسی، مدیترانه ای و نیمه استوایی و شرجی قرار می گیرد. آب و هوای این شهر در هر فصل به توضیح زیر است:
بهار استانبول: استانبول در این زمان روزها گرم تر می گردد و شب ها خنکایی ملایم و دوست داشتنی دارد و گهگاهی باران نرمی بهاری نیز می بارد. در این فصل، شهر استانبول را رنگین تر و زنده تر از هر زمان دیگری خواهید یافت. میانگین دمای روزها میان 18 تا 27 درجه سانتیگراد است.
تابستان استانبول: روزهای تابستانی استانبول گرم و مرطوب است. گرچه اغلب ساکنین شهر برای فرار از دست گرما به جزایر نزدیک و سواحل روی می آورند، بیش ترین گردشگران تابستان را برای مسافرت به استانبول انتخاب می نمایند. بنابراین در اغلب مکان های دیدنی، با هجم زیادی از آدم و صف های طولانی رو به رو خواهید شد. میانگین دمای تابستان در استانبول میان 28 تا 300 درجه سانتیگراد است. برترین وجه مسافرت به استانبول در تابستان، شرایط مطلوب کروزهای بسفر و گردش با کشتی های استانبول است.
پاییز استانبول: دمای هوا در فصل طلایی برگ ریز استانبول بسیار دلپسند و مطلوب است، یعنی در حدود 23 درجه! اما منتظر غافلگیری های گه گدار طبیعت هم باشید. یک روز ممکن است گرم و خشک باشد و روز دیگر، بسیار خنک با دمای 15 درجه و یا باران های کوتاه و شدید غافلگیرتان کند.
زمستان استانبول: روزهای زمستانی استانبول سرد و برفی اند. میانگین دمای روزانه بین 8 تا 12 درجه است و اغلب بارش ملایم برف هم دور از انتظار نیست.
بنابراین برترین زمان سفر به استانبول: فصل بهار و پاییز است، زمانی که دمای هوایی مطلوب به دور از گرمای سوزان و سرمای یخ بندان در انتظار شماست.
- مراکز خرید استانبول
- جاهای دیدنی استانبول
غذاهای خیابانی استانبول
وقتی به استانبول سفر می کنید خیلی زود درمی یابید که در هر محله، فروشندگان خیابانی زیادی مشغول ارائه انواع خوراکی های خوشمزه هستند. از سیمیت (simit) معروف این شهر گرفته تا ساندویچ ماهی بوسفوروس (Bosphorus) در استانبول غذاهای زیادی وجود دارند که می توانید بین راه بخورید یا آخر شب که بیشتر جاها بسته هستند به سراغشان بروید.
سیمیت ، چاتال ، آچما
بدون شک یکی از معروف ترین غذاهای خیابانی استانبول و یکی از سریع ترین صبحانه های ممکن برای شهروندانی عجله دارند سیمیت است که در هر جایی از شهر پیدا می گردد. در پی یکی از گاری های قرمز رنگی که پر از این خوراکی خوشمزه هستند بگردید و جدای از سیمیت گرد و کنجدی از چاتال (çatal) و آچما (açma) نیز لذت ببرید. می توانید برای روی سیمیت درخواست پنیر خامه ای، نوتلا یا خمیر زیتون کنید و فروشنده با روی باز آن را هم داخل کیسه می گذارد. بعضی از آن ها حتی بسته بندی های آماده پنیر، گوجه، خیار و زیتون دارند. توصیه می کنیم سیمیت را با یک لیوان چای ترکی داغ نوش جان کنید.
ایچلی کوفته
برترین ایچلی کوفته (İçli Köfte) استانبول را سابیرتاشی (Sabirtaşı) به مشتریان ارائه می نماید. این غذای لذیذ از خمیری ترد و سوخاری با گوشت خرد شده و جعفری درست می گردد و اگر حوصله نداشتید داخل رستورانشان بروید، می توانید از فروشنده خیابان استقلال آن ها خرید کنید و در میان راه از آن لذت ببرید. این رستوران ایچلی کوفته را هر روز به صورت تازه برای مشتریان آماده می نماید.
بالیک ا یاری
خوردن بالیک اِکمِک (Balık Ekmek) یا ساندویچ ماهی تازه در بوسفروس یکی از تجربه های معروف استانبول است. می توانید فروشنده های زیادی را ببینید که در محله اِمینونو (Eminönü) یا کاراکو (Karaköy) به فروش آن مشغول هستند. این ساندویچ ها با ماهی کبابی تازه، کاهو، گوجه و پیاز پر می شوند و بسیار وسوسه انگیزند.
شاه بلوط بوداده
در زمستان عطر دلپذیر شاه بلوط هایی که تازه بوداده شده اند خیابان های استانبول را پر می نماید، زیرا فروشندگان گاری هایشان را به نقاط مختلف شهر می آورند تا آن را به مشتریان عرضه نمایند. گرما و عطری که از این خوراکی خوشمزه بلند می گردد را نمی توانید به سادگی نادیده بگیرید. دستان خود را با یک کیسه داغ که فروشنده برایتان پر نموده است گرم کنید و از خوردن این شاه بلوط ها لذت ببرید.
میدیه دولماسی
میدیه دولماسی (Midye Dolması) یکی دیگر از غذاهای دریایی معروف خیابانی استانبول است و مردم زیادی را دور گاری فروشندگان آن می بینید که منتظر هستند روی غذایشان لیموی تازه چکانده گردد. معمولاً می توان میزان زیادی از میدیه دولماسی را در میان راه خورد. پس هر وقت حس کردید سیر شده اید خودتان باید به فروشنده اطلاع دهید. این غذا بیشتر به عنوان یک اسنک آخر شبی معروفیت دارد.
کوکورچ
روده کبابی و طعم دار شده گوسفند شاید اصلاً شبیه یک غذای خوشمزه به نظر نرسد، اما کوکورِچ (kokoreç) یکی از غذاهای خیابانی محبوب استانبول و حتی کشور یونان و منطقه ها بالکان به شمار می رود. کوکورچ روی یک سیخ گردان درست می گردد و بعد از آن که به قطعات ریزتری خرد شد، طعم دار شده و داخل ساندویچ قرار داده می گردد. این غذا بسیار چرب بوده و طعم قوی و خاصی دارد. پس اگر اهل این نوع غذا هستید به سراغش بروید. دکه های فروش کوکورچ را بیشتر در نزدیکی بازارهای شهر پیدا خواهید کرد.
دیلی کاشارلی تست
دیلی کاشارلی تست (Dilli Kaşarlı Tost) ساندویچ گریل شده پنیر با ورقه هایی از زبان گوساله است که مردم زیادی در استانبول عاشق آن هستند. برترین جا برای امتحان کردن این خوراکی لذیذ خیابانی میدان تقسیم خواهد بود. کافه های زیادی در تمام طول روز آن را برایتان سرو می نمایند. یکی از برترین ارائه نمایندگان این خوراکی خیابانی کیزل کایالار (Kızılkayalar) است.
ایشکمبه چورباسی
ایشکمبه چورباسی (İşkembe Çorbası) یا همان سیرابی یکی دیگر از غذاهای خیابانی محبوب به شمار می رود و هواداران زیادی دارد. صبح زود مغازه های سیرابی فروشی پر از مردانی می شوند که خود را برای یک روز کاری سخت آماده می نمایند. اگر شما هم هوادار این غذا هستید باید آن را در استانبول امتحان کنید.
گزلمه
این کرپ های خوشمزه دست پیچ هم مانند خیلی از غذاهای سریع استانبول ریشه در آناتولی دارند. برترین حالت گُزلمه (Gözleme) زمانی است که بلافاصله بعد از دریافت سفارش پر شده و کباب گردد. این خمیر نازک رول شده با موادی به دلخواه خودتان شامل پنیر سفید، سیب زمینی، پیاز یا حتی گوشت پر می نمایند و بعد از طعم دار شدن با کره آن را می پزند. فروشندگان زنی که لباس قدیمی محلی به تن نموده اند و در منطقه ها تاریخی و توریستی این خوراکی را می فروشند چیزی جز یک تله برای گردشگران نیستند، زیرا کیفیت بهتری از آن را می توانید از بازارهای دیگر تهیه کنید.
دوندورما
بستنی های سنتی ترکیه از مواد تغلیظ نماینده طبیعی درست می شوند که به آن ظاهری لطیف، فشرده و بافتی رشته ای می دهد. اگر چه بعضی از فروشندگان، دیگر از مواد اولیه کاملاً طبیعی استفاده نمی نمایند، اما هنوز هم بعضی از مغازه ها و فروشندگان قدیمی هستند که به روش های سنتی و طعم های کلاسیک مانند پسته و قیماق وفادار مانده اند. یکی از برترین جاهایی که می توانید بستنی سنتی ترکی را امتحان کنید داملا دوندورما وِ بوزا (Damla Dondurma ve Boza) و وفا بوزاجیسی (Vefa Bozacısı) هستند.
دونر کباب
این برش های عمودی و نازک گوشت در هر گوشه از استانبول معروف هستند. کیفیت گوشت و مهارت اوستایی که آن را کباب می نماید و برش می زند تفاوت زیادی دارد. اما مغازه های دونر زیادی هستند که از گوشت با کیفیت استفاده می نمایند و غذایشان طعم بی نظیری دارد. نانی که با آن دونر را به مشتری ارائه می نمایند متنوع بوده و حتی نسخه های گوناگونی از خود غذا را هم می توان در شهرهای شرقی آناتولی تجربه کرد. یکی از برترین جاها برای امتحان کردن دونر کارادنیز پیده (Karadeniz Pide) یا چارداک بوفه (Çardak Büfe) هستند.
منبع: تاپ تراول