نشانه های قطعی آسیب کلیه

به گزارش مجله لیست پیوند، سلامت کلیه اغلب نادیده گرفته می گردد، اما برای سلامت کلی شما حیاتی است، زیرا عملکرد صحیح کلیه ها به فیلتر کردن سموم و بازگرداندن ویتامین ها به جریان خون تان یاری می نماید.

نشانه های قطعی آسیب کلیه

به گزارش خبرنگاران به نقل از یاهونیوز، متاسفانه آسیب کلیوی شایع است و طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده 37 میلیون نفر با بیماری کلیوی زندگی می نمایند که در صورت عدم درمان می تواند منجر به مسائل جدی سلامتی مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی، سکته مغزی و مرگ زودرس گردد.

چرا آسیب کلیه خطرناک است؟

کلیه ها به فیلتر کردن سموم و مواد زائد خون یاری می نمایند. زمانی که کلیه های شما آسیب می بینند سطوح بالای محصولات جانبی خطرناک می توانند خون را مسموم ساخته و بر بسیاری از اندام های حساس دیگر تاثیر بگذارند. نارسایی کلیه می تواند به سرعت ایجاد گردد و بدون مراقبت های فوری و ویژه کشنده خواهد بود.

چه چیزی باعث آسیب کلیه می گردد؟

نارسایی کلیه می تواند پس از آسیب فیزیکی ضربه ای به کمر رخ دهد یا اگر شرایط پزشکی دیگری جریان کلیه های شما را مسدود کند شرایط نامناسبی برای کلیه ایجاد می گردد. اگر انسداد حالب (وظیفه انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد؛ م.) های شما مانع از ادرار شوند این امر می تواند باعث تجمع خطرناک مواد سمی و زائد در کلیه ها گردد. لخته های خون و عفونت های سیستم ایمنی مانند لوپوس از علل شایع آسیب کلیه هستند.

طبق گفته کلینیک مایو بیماری مزمن کلیوی زمانی رخ می دهد که یک بیماری شرایط عملکرد کلیه را مختل کند و باعث بدتر شدن آسیب کلیه طی چند ماه یا چند سال گردد. بیماری ها و شرایطی که باعث بیماری مزمن کلیوی می شوند عبارتند از:

  • دیابت نوع 1 یا نوع 2
  • فشار خون بالا
  • گلومرولونفریت یا التهاب واحد های فیلتر نماینده کلیه (گلومرول)
  • نفریت بینابینی، التهاب لوله های کلیه و ساختار های اطراف آن
  • بیماری کلیه پلی کیستیک یا سایر بیماری های کلیوی ارثی
  • انسداد طولانی مدت مجاری ادراری، ناشی از شرایطی مانند بزرگی پروستات، سنگ کلیه و بعضی سرطان ها
  • ریفلاکس مجرای ادراری، شرایطی که باعث برگشت ادرار به کلیه ها می گردد.
  • عفونت مکرر کلیه که اغلب پیلونفریت نامیده می گردد.

چگونه به جلوگیری از آسیب کلیه یاری کنیم؟

شما می توانید با پرهیز از مصرف مقادیر بالای دارو های بدون نسخه که به کلیه ها آسیب می رسانند دارو هایی مانند آسپرین، استامینوفن، ایبوپروفن و سایر دارو های ضد درد خطر آسیب کلیوی خود را کاهش دهید. هم چنین، شما باید به طور منظم تحت آنالیز درباره دیابت و فشار خون قرار بگیرید. غربالگری به وسیله پزشک و حفظ یک سبک زندگی سالم نیز موثر هستند.

کاهش احتیاج به ادرار کردن یا مشکل در دفع ادرار

انسداد در دستگاه ادراری دردسرساز است. اگر مواد زائد ادراری دفع نشوند تجمع پیدا می نمایند و سطوح بالایی از سموم را در کلیه ها ایجاد نمایند. سنگ کلیه، لخته شدن خون و بزرگ شدن پروستات از علائم شایع مشکل ادراری هستند.

احتباس مایعات در اندام ها

از آنجایی که کلیه ها به دفع سموم از خون برای دفع مواد زائد یاری می نمایند نشانه منظم آسیب کلیه احتباس مایعات است. شایع ترین محل احتباس مایعات در پا ها می باشد که به عنوان اِدِم شناخته می گردد. بعلاوه ممکن است متوجه احتباس مایعات انگشتان، دست ها یا شکم شده باشید. اگر علائم فشاری را مشاهده کردید که مدتی به طول می انجامد تا ناپدید شوند باید در خصوص علائم احتمالی آسیب کلیه با پزشک خود صحبت کنید.

درد قفسه سینه، تنگی نفس یا ضربان قلب نامنظم

زمانی که کلیه ها نمی توانند فشار خون را تنظیم نمایند آسیب کلیه می تواند باعث ایجاد مسائلی در سیستم قلبی و تنفسی گردد. فشار خون بالا می تواند تنفس را سخت کند یا باعث گردد قلب سخت تر کار کند و منجر به تپش قلب یا ریتم نامنظم قلب گردد.

منبع: فرارو
انتشار: 25 مرداد 1401 بروزرسانی: 25 مرداد 1401 گردآورنده: lalink.ir شناسه مطلب: 1501

به "نشانه های قطعی آسیب کلیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نشانه های قطعی آسیب کلیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید