علائم سرطان سارکوم چیست؟

به گزارش مجله لیست پیوند، برآمدگی یا درد های استخوانی و حتی عضلانی خود را نادیده نگیرید؛ این علایم گاهی یک هشدار جدی در خصوص بروز سرطان استخوان یا سرطان سارکوم هستند.

علائم سرطان سارکوم چیست؟
برآمدگی یا درد های استخوانی و حتی عضلانی خود را نادیده نگیرید؛ این علایم گاهی یک هشدار جدی در خصوص بروز سرطان استخوان یا سرطان سارکوم هستند. گروهی از سرطان های سارکوم که به صورت برآمدگی و تومور در دست و پا یا سایر اندام های استخوانی رخ می دهند، ممکن است فقط با همین حس برآمدگی استخوان یا درد، بیمار را متوجه بیماری خود نمایند. در مواقعی هم این برآمدگی ها بدون درد ظاهر می شوند. این مقاله به شما یاری می نماید علل و علایم این سرطان، نحوه تشخیص، درمان و انواع این بیماری را شناخته و بیشتر از پیش مراقب سلامتی بدن خود باشید.

سرطان سارکوم چیست؟

یکی از سرطان های نادر سرطان سارکوم است که با کارسینوم های (رشد و تقسیم بدخیم سلول ها) مختلفی بروز می نماید، زیرا در انواع مختلف بافت ها اتفاق می افتد. سارکوم ها در بافت همبند که مسئول اتصال بافت های بدن به یکدیگرند رشد می نماید. این تومور ها در استخوان ها، ماهیچه ها، تاندون ها، غضروف ها، اعصاب، چربی و رگ های خونی، سینه ها و پا ها شایع هستند، اما در سایر نقاط بدن هم اتفاق می افتند.

انواع سرطان سارکوم کدام است؟

سرطان های سارکوم را می توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد: سارکوم بافت نرم و سارکوم استخوان، یا استئوسارکوم. تا به امروز حدود 12000 مورد سارکوم بافت نرم و 1000 مورد از سارکوم های استخوانی در ایالات متحده در سال 2017 تشخیص داده شده است. در تقسیم بندی جزئی تر انواع سرطان سارکوم عبارتند از:

1- آنژیوسارکوم (Angiosarcoma)

آنژیوسارکوم در سلول های دیواره عروق خونی رشد می نماید. این توده می تواند در سراسر بدن ایجاد گردد، اما بیشتر در پوست بدن (بویژه پوست سر)، پستان، کبد، طحال و در بافت های عمیق بدن رخ می دهد.

2- سارکوم استخوان (Bone sarcoma)

سارکوم استخوان یک سرطان است که در استخوان آغاز می گردد. گاهی اوقات تمامی انواع سرطان استخوان را یک سارکوم می نامند درحالیکه سارکوم تنها نوعی سرطان استخوان است.

3- کوندروسارکوم (Chondrosarcoma)

کوندروسارکوم یک سارکوم استخوانی است که در سلول های غضروفی ایجاد می گردد و عمدتا در بزرگسالان بالای 40 سال شایع تر است. شایع ترین قسمت های درگیر، بازو، لگن و استخوان ران است که 37 درصد کل تشخیص سارکوم استخوان را تشکیل می دهند.

4- تومور دسموئید

این تومور فیبروماتوز، خوش خیم است و نوعی تومور نادر به شمار میرود. این تومور در بافت نرم بدن بروز نموده و بیشتر در افراد میان سال و بعلاوه زنان باردار در ناحیه جدار شکم رخ می دهد و تمایل به رشد در جهت تجاوز به بافت های مجاور دارد. از علایم اصلی این تومور ظهور یک توده سفت و سخت مانند توپ تنیس در بافت بدن است که به راحتی قابل تشخیص است.

5- سارکوم یوئینگ

14 درصد از تشخیص سارکوم استخوان مربوط به این سارکوم است. این تومور بیشتر در لگن، ستون فقرات و استخوان ران نوجوانان و جوانان پیش می آید.

6- سارکوم فیبروبلاستی

سارکوم فیبروبلاستی در بافت های فیبری داخل بدن ایجاد می گردد و بیشتر در اندام های پوست (درماتوفیبروسارکوم) و تنه وجود دارد.

7- سارکوم کاپوسی (Kaposis sarcoma)

سارکوم کاپوسی نوعی سرطان نادر است که بر روی پوست، دهان و گاهی اوقات اندام های داخلی بدن تأثیر می گذارد.

8- رابدومیوسارکوم (Rhabdomyosarcoma)

تومور رابدومیوسارکوم در عضلات اسکلتی یا ارادی بدن ایجاد می گردد؛ عضلاتی مانند سر و گردن که قادر به کنترل آن هستیم. بعلاوه ممکن است در بافت شکم رخ دهد. بد نیست بدانید این تومور متاسفانه قشر بچه ها را بیشتر از بزرگسالان درگیر و مبتلا می نماید.

9- استئوسارکوم

استئوسارکوم نوعی سارکوم استخوانی است که بیشتر در نوجوانان و جوانان تشخیص داده می گردد. با این حال، می تواند بر افراد مسن هم تاثیر بگذارد. این تومور اغلب بر روی زانو، استخوان ران یا بازو تاثیر می گذارد.

یک نکته مهم:

همانطور که گفته شد، سارکوم انواع بسیار زیادی دارد که ما سعی کردیم با معرفی چند نوع اصلی این سرطان به شما در آگاهی بیشتر از انواع سارکوم یاری نموده باشیم. هر چند تمامی سرطان ها به وسیله آزمایش های پی در پی و تشخیص های دقیق از سمت پزشک معالج تشخیص داده می گردد و ما در این مقاله فقط به معرفی کلی و شرح یک سری نکات مهم میپردازیم.

علت بروز سرطان سارکوم چیست؟

در معرض تابش های خطرناک قرارگرفتن

شکستن استخوان و عدم توجه به آن و بروز عفونت

سندرم های ژنتیکی وراثتی

پیری و ناتوانی

سرطان سارکوم چه علائمی دارد؟

1- تورم و ایجاد تومور در بافت های استخوانی و بافت های نرم مانند عضلات.

2- احساس درد شدید (بیشتر در شب) در ناحیه تومور که گاهی با تب خفیف همراه است.

3- شکستگی سریع استخوان های دست و پا بدون علت یا با یک ضربه ملایم (سرطان سارکوم در استخوان سبب کاهش قدرت و تراکم استخوان و در نهایت سبب افزایش آسیب دیدگی استخوان می گردد.)

4- شکم درد شدید

5- کاهش وزن

6- لنگ زدن در ناحیه پا به علت ناتوانی در کنترل درد ایجاد شده.

7- همواره مراقب بدن دردهای بچه ها باشید!

8- گاهی پیش می آید کودکی از درد استخوان پا یا دست خود شکایت داشته و مدام در شب ها بیقراری می نماید. یادتان باشد درد هایی مثل درد پشت زانو در بچه ها بیشترا نشانه قد کشیدن است، اما پادرد و استخوان درد شدید و مدوام در یک پای کودک می تواند نگران نماینده باشد. در این صورت بهتر است به پزشک مراجعه نموده و اطمینان حاصل کرد که کودک را هیچ خطری تهدید نمی نماید.

سرطان سارکوم چگونه تشخیص داده می گردد؟

1- رادیو گرافی و سی تی اسکن

به وسیله دستگاه های سی تی اسکن و رادیوگرافی وجود توده در استخوان معین می گردد. برای تشخیص سرطان در بافت های نرم بدن مانند ریه و غدد لنفاوی، پزشک یک مایع حاجب را به بیمار داده و بیمار پس از نوشیدن آن، در دستگاه سی تی اسکن قرار می گیرد و به این ترتیب، وجود توده و رشد سلول سرطانی تشخیص داده می گردد.

2- نمونه برداری

نمونه برداری برای تشخیص سرطان استخوان به دو روش آسپیراسیون و بیوپسی انجام می گردد. همانطور که می دانید مغز استخوان شامل دو بخش جامد و مایع است که برای نمونه برداری بخش جامد از نمونه برداری بیوپسی استفاده می گردد و پزشک یک سوزن بزرگ را داخل استخوان فرو می نماید. این نمونه برداری جزء نمونه برداری های سخت و دردناک است. در نمونه برداری آسپیراسیون از مایع داخلی استخوان نمونه برداری می گردد.

3- سی تی اسکن هسته ای

این روش برای تشخیص متاستاز (توسعه بافت استخوانی به سایر بخش های بدن) سرطان سارکوم استفاده می گردد.

آیا سرطان سارکوم درمان می گردد؟

بیشتر افراد مبتلا به سارکوم بافت نرم با تشخیص به موقع و جراحی درمان می شوند. اگر میزان تومور کوچک باقی بماند به این معنی است که احتمالا به سایر قسمت های بدن توسعه نخواهد یافت اما با این حال، درمان سارکوم بستگی به نوع سارکوم، محل رشد توده سارکوم، مرحله رشد سارکوم و اینکه آیا به سایر قسمت متاستاز نموده است یا نه بستگی دارد. به صورت کلی برخی از سارکوم ها در صورت تشخیص سریع و درمان هایی از قبیل پرتودرمانی، شیمی درمانی، جراحی، استخراج تومور و قطع عضو درمان می شوند.

منبع:. سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 12 آبان 1400 بروزرسانی: 12 آبان 1400 گردآورنده: lalink.ir شناسه مطلب: 1225

به "علائم سرطان سارکوم چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم سرطان سارکوم چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید