معیارهای درست در انتخاب همسر چیست؟

به گزارش مجله لیست پیوند، ضروری است هنگام انتخاب همسر و تصمیم برای ازدواج معیارهای درست انتخاب همسر مانند ایمان، اخلاق، تناسب فرهنگی، تحصیلی و غیره را در نظر گرفت.

معیارهای درست در انتخاب همسر چیست؟

ازدواج از جمله تصمیمات سرنوشت ساز زندگیست که نباید در هنگام اتخاذ آن شتابزده عمل کرد. به کار دریافت عقل و احساس در کنار هم و در نظر دریافت ملاک ها و معیارهای درست در انتخاب همسر از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. هنگام انتخاب شریک زندگیتان ببینید آیا با معیارهای شما هماهنگی دارد یا نه. با شناخت صحیح ملا ک های صحیح ازدواج و شناسایی آنها در فرد مقابل این توانایی را پیدا خواهید کرد تا اگر قرار است فردی زندگی را شما را به سمتی ببرد که از سطح انتظارتان پایین تر است و فاقد معیارهای شماست وقت و احساس خود وآن فرد را بی فایده در یک رابطه نادرست هدر ندهید.

معیارهای صحیح در انتخاب همسر

1- ایمان یا شرایط معنوی و مذهبی

یکی از مهمترین معیارهای انتخاب همسر تدین و ایمان است. آنالیز طرز تفکر او در خصوص ایمان به خدا و اینکه نیرویی برتر بر همه دنیا حاکم است، به جا آوردن اعمال مذهبی، فلسفه او در خصوص زندگی از اهمیت زیادی برخوردار است. امام حسن(ع) به مردی که با ایشان درباره ازدواج دختر خود مشورت کرد، فرمود: او را به مردی با تقوا شوهر ده؛ زیرا اگر دختر تو را دوست داشته باشد گرامی اش می دارد و اگر دوستش نداشته باشد به وی ستم نمی نماید.

2- اخلاق نیک

از جمله مصداق های اخلاق نیک خوش خلقی، حق پذیری، تواضع، راست گویی، خوش بینی، وقار و متانت، مهربانی، گذشت، ادب، نرم خویی، وفاداری و سخاوت است.

اخلاق نیک نه تنها از بهترین مزایای یک همسر شایسته است، بلکه از مزایای واقعی هر انسانی به شمار می آید و باید در موقع انتخاب همسر به طور کامل مورد توجه قرار گیرد. فردی که دارای صفات خوب اخلاقی است شکیبا است و با مسائل زندگی کنار می آید و در آینده فرزندان خوبی تربیت می نماید.

3- خانواده نیک

یکی از معیارهای انتخاب همسر اصالت خانوادگی است. منظور از شرافت خانوادگی، شهرت و ثروت و موقعیت اجتماعی نیست، بلکه مراد نجابت و پاکی، تدین و تقوای خانواده است. خانواده را اگر به درختی تشبیه کنیم، فرزندان آن خانواده هر کدام شاخ و برگ های آن درخت را تشکیل می دهند و از ریشه ها، ساقه و تنه همان درخت تغذیه و رشد و نمو نموده اند، شکی نیست که بسیاری از ویژگی های اجداد و پدر و مادر به وسیله وراثت به فرد منتقل می گردد، محیط تربیتی و رشد هر فرد نیز از مهمترین عوامل تاثیر گذار در شکل گیری شخصیت هر فرد است.

4- سلامتی جسمانی و روانی

بعضی از مسائل جسمی و روانی اهمیت چندانی ندارند و لطمه ای به زندگی نمی زنند و شدید نیستند، اما بعضی از بیماری ها، نقص ها و معلولیت های جسمی و روانی، عمیق و غیرقابل درمان هستند که در طول عمر همراه انسان است و مانع انجام وظایف همسری خواهد بود.

5- ویژگی های جسمانی

ظاهر و سرووضع و قیافه، خوش اندام بودن، عادات غذایی و مسایلی از این دست را نیز باید مورد توجه قرار داد. هر چند زیبایی معیار ضروری به حساب نمی آید، ولی طرفین در مجموع باید از لحاظ زیبایی و قیافه ظاهری مورد پسند یکدیگر باشند و برای همدیگر جذابیت داشته باشند.

6- تناسب سنی

تناسب سنی نیز باید به عنوان معیاری برای انتخاب همسر مدنظر قرار بگیرد. تفاوت سنی بین 3 تا 6 سال بهترین فاصله سنی در نظر گرفته شده است اما این معیار می تواند با توجه به ویژگی های روحی و شخصیتی افراد تغییر کند. آنچه که مهم است این است که فاصله سنی زیاد موجب کاهش تفاهم فکری، سلیقه ای و...بین زوج می گردد. همچنین از لحاظ سنی و فکری دو طرف باید در هنگام ازدواج به بلوغ و پختگی کامل رسیده باشند.

7- شرایط جنسی

رضایت جنسی مساله بسیار مهمی است و اگر یکی از آنها گرم مزاج و دیگری سرد مزاج باشد؛ به بهانه گیری و نزاع منجر می گردد که گاهی در ظاهر هم علت بهانه گیری ها چیز دیگری به نظر می رسد؛ اما وقتی ریشه یابی می گردد متوجه می شویم که ریشه این اختلاف ها و بهانه گیری ها نارضایتی جنسی است.

8- تناسب اقتصادی

همسر انسان باید با او تناسب اقتصادی داشته باشد. به گونه ای نباشد که یکی در ناز و نعمت زندگی می نموده و دیگری با مشقت و سختی. به عنوان مثال اگر جوانی که از لحاظ اقتصادی فقیر و یا متوسط است، با دختری از خانواده ای ثروتمند ازدواج کند، اگر شبانه روز هم کار و کوشش کند نمی تواند همسرش را راضی کند. همچنین طرز تفکر زوجین نسبت به پول و مادیات، طرز تفکرشان نسبت به پیروزیت های مادی و اقتصادی، عادات کاری و شغلی و سازمانی باید به یکدیگر نزدیک باشد.

9- تناسب فکری و تحصیلی

سوابق تحصیلی، طرز تفکر او در خصوص یادگیری و آموختن، نگرش و برخوردش در قبال فرهنگ، نگرش و برخورد او در قبال مسایل و وقایع دنیای و... در هنگام انتخاب همسر باید مورد توجه قرار بگیرد.

همچنین میزان تحصیلات دو طرف باید نزدیک باشد. اگر چه میزان تحصیلات نمی تواند تضمین کننده روابط معقول و ازدواج پیروز باشد، اما باید پذیرفت که بینش و منش افراد تحصیل نموده با دیگر اقشار جامعه متفاوت است. از آنجایی که کسب دانش در رشد و تعالی فکری افراد و نگرش آنها بسیار مؤثر است؛ تناسب در میزان تحصیلات، تاثیر بسیار مهمی در زندگی مشترک دارد؛ زمینه ایجاد درک و تفاهم بیشتر زوجین را فراهم نموده و موجب پرورش بهتر فرزندان و ایجاد نسلی پیروز با تربیتی اسلامی و فرهنگی می گردد.

10- تناسب فرهنگی- اجتماعی

بهتر است زن و شوهر به لحاظ فرهنگی و اجتماعی نیز تناسب داشته باشند؛ مثلا کسی که عمده فعالیتش علمی و پژوهشی است، اگر با کسی ازدواج کند که روحیه اجتماعی او تجملاتی، اشرافی، اهل مسافرت، تفریحات و گشت وگذار است، ممکن است دچار اختلاف شوند. در واقع عادات و رسوم فرهنگی و همین طور ویژگی های شخصیتی، نحوه ارتباط برقرار کردن شخص مورد نظر با دیگران را باید به عنوان یک ملاک مدنظر قرار داد.

11- هماهنگی روانشناختی

روحیات افراد با هم فرق دارد؛ بعضی برون گرا (اهل شوخی، ارتباط با دیگران و معاشرت، تفریح، جنب و جوش و تحرک زیاد و...) و بعضی درون گرا (تمرکز بر خود، تفکر زیاد، عدم ارتباط زیاد با دیگران و...) هستند. اگر این تناسب حفظ نگردد (یعنی هر دو از یک گروه نباشند) در زندگی مشترک به احتمال زیاد با مشکل روبرو می شوند. شرایط روحی و احساسی افراد همچنین از نظر عقیده و نگرش در خصوص روابط عشقی و محبت و توانایی او برای بیان و ابراز احساسات را را نیز باید مورد توجه قرار داد.

12- شرایط رشد شخصی

یکی دیگر از معیارهای درست انتخاب همسر طرز تفکر او در خصوص اصلاح و بهبود شخصی، تمایل به ارتقا دادن رابطه، توانایی او در جهت رشد و تغییر خود و دیدن کاستی های خویش است. همچنین مهم است که فرد چه علایق و سرگرمی هایی دارد و اوقات فراغت خود را چگونه می گذراند.

البته بدانید که مجبور نیستید در تمام مواردی که ذکر شد تفاهم صد در صد داشته باشید، اما در مواردی که برایتان خیلی مهم هستند باید میزان تفاهم زیاد باشد.

گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 11 آذر 1399 بروزرسانی: 11 آذر 1399 گردآورنده: lalink.ir شناسه مطلب: 667

به "معیارهای درست در انتخاب همسر چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معیارهای درست در انتخاب همسر چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید