باسوادترین کشورهای جهان
به گزارش مجله لیست پیوند، اگر قرار باشد با معضلات زیستی و علمی دنیای فعلی روبرو شویم و راه چاره هایی برای آن ها پیدا کنیم، قطعا احتیاج به متخصصین بیش تری داریم که کاملا به کار خود و علم روز واقف باشند.

مسائل بزرگی مانند تغییر اقلیم، غذا و غیره که امروز جهان با آن ها روبه رو است را نمی توان نادیده گرفت. به همین علت سازمان تعاون و توسعه مالی (OECD) مدارج دانشگاه های 40 کشور پیشرفته جهان را تحت آنالیز قرار داده و گزارشی مبنی بر اطلاعاتی که تا سال 2012 جمع آوری نموده بود را ارایه داده است.
رتبه بندی حاضر بر اساس آمار فارغ التحصیلان دانشگاهی در یکی از رشته های علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات، که به طور عمومی به آن ها رشته های علمی-مهندسی (STEM) اطلاق می گردد، و با توجه به سرانه جمعیتی هر منطقه اجرا شده؛ از این رو یک مقایسه منصفانه و معتبر محسوب می گردد. (به عنوان مثال 24 درصد جمعیت اسپانیا دارای مدرک دانشگاهی علمی-مهندسی هستند و این کشور در رتبه یازدهم جدول رده بندی واقع شده است.)
بر همین مبنا در این جا ده کشور اول جهان که مدرک دانشگاهی در رشته های علمی-مهندسی ارایه می دهند را به شما معرفی می کنیم. این رتبه بندی از شماره 10 به 1 خواهد بود و آمار نهایی مربوط به سال 2012 جلوی هر کشور درج شده است.
10. پرتغال: 25٪
یعنی 25 درصد از دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه های این کشور در رشته های علمی-مهندسی درس خوانده اند. ضمن این که 72 درصد این افراد تا اخذ مدرک دکتری هم ادامه تحصیل داده اند. در واقع پرتغال بالاترین درصد فارغ التحصیلان با مدرک دکتری را در سراسر جهان دارد. این افراد در تمام 40 کشور تحت آنالیز در تحقیق حاضر، مشغول تدریس بوده اند.
9. اتریش: 25٪
با داشتن آمار 25 درصدی، اتریش بیش ترین تعداد نیروی کار با مدرک دکتری را دارد. از هر 1000 شهروند این کشور، 6.7 زن و 9.1 مرد دارای مدرک دکتری هستند.
8. مکزیک: 25٪
آمار فارغ التحصیلان رشته های علمی-مهندسی این کشور از 24 درصد در سال 2002 به 25 درصد در سال 2012 رسید. دولت این کشور معافیت از مالیت را به نفع سرمایه گذاری در تجارت و توسعه تحقیقات مکزیک منسوخ کرد.
7. استونی: 26٪
این کشور از نظر فارغ التحصیلان رشته های علمی-مهندسی در جایگاه هفتم قرار گرفته است. 41 درصد این فارغ التحصیلان را زنان تشکیل می دهندکه این امر در میان تمام 40 کشور مورد مطالعه در سال 2012 بی نظیر بود.
6. یونان: 26٪
این کشور در سال 2013 تنها از 0.18 درصد فراوری ناخالص داخلی اش را صرف فعالیت های تحقیقاتی کرد که کم ترین تعداد در بین تمام کشورهای پیشرفته بود. شاید به همین علت باشد که آمار فارغ التحصیلان رشته های علمی-مهندسی این کشور از 28 درصد در سال 2002 به 26 درصد در سال 2012 کاهش پیدا کرد.
5. فرانسه: 27٪
بیشتر محققان و فارغ التحصیلان این کشور در خدمت صنایع مشغول به کار هستند، نه ارگان های دولتی یا دانشگاه ها.
4. فنلاند: 28٪
این کشور بیش از هر زمینه دیگری، درباره علم پزشکی در جهان مقاله منتشر می نماید.
3. سوئد: 28٪
سوئد جزو کشورهایی است که در محل کار بیش ترین استفاده از کامپیوتر، به ویژه در زمینه برنامه نویسی، را دارد. حدود سه چهارم نیروی کار این کشور با کامپیوتر کار می نمایند.
2. آلمان: 31٪
آلمان با داشتن 10 هزار دانشجویی که هر سال در رشته های علمی-مهندسی در این کشور فارغ التحصیل می شوند، رتبه سوم را بعد از آمریکا و چین دارد که این جایگاه با توجه به جمعیت بسیار زیادتر آن دو کشور نسبت به آلمان، بسیار قابل توجه است.
1. کره جنوبی: 32٪
البته این آمار برای کره جنوبی در سال 2002 معادل 39 درصد بود.
به طور کلی چنان که در جدول زیر هم دیده می گردد، تعداد فارغ التحصیلان رشته های علمی-مهندسی در بیشتر این 40 کشور از سال 2002 تا 2012 کاهش پیدا نموده است. و جالب است که آمریکا در تمام این ده سال تغییری در آمار 16 درصدی خود نشان نداده است.
منبع: BusinessInsider
منبع: دیجیکالا مگ